lunes, 29 de noviembre de 2010

Ser condicional


Si pogués opinar, si tingués una idea per vendre o un objectiu clar. Si no em pesés tant un passat no resolt ni m’obsessionés tant un futur que el present em desfigura. Si fossin meves les grans paraules d’altres. Si no em sentís paella d’una tradició fritanga que put a ranci i a refregit. Si pogués llegir La Vida en un vers,  veure-la en un fotograma o escoltar-la en una cançó. Si no patís bulímia intel·lectual. Si pogués comprendre que les xarxes són un engany de miralls, que els humans seguim sent humans, que seguim picant com vaques cegues contra abeuradors d’ignorància i ho compensem amb circumloquis, discursos, assajos i mentides piadoses per no admetre que el que fem no té sentit, que ja fa anys que hem perdut el fil. Si pogués creure’m i creure o perdre la confiança del tot. Si pogués dir NO i callar per sempre. Només si fos així, si pogués enviar-ho tot a la merda, faria les maletes avui mateix i deixaria, per sempre, d’idolatrar FARSANTS.

4 comentarios:

Aleix Porta dijo...

Bieeeeeeeeeeen! Benvinguda al club!!

Anna dijo...

La foto m'ha recordat unes teles de l'Schnabel aquell a La Tabacalera, ragades com el full, i dient que era el futur de l'art, arribar a la profunditat. Bon text el teu, molt real.

Dua dijo...

CERT.

Dua dijo...

És curiós, perquè de tant en tant em ve al cap el teu text. Sí, de manera recurrent, no ho entenc, feia temps que no em passava, això. I això vol dir que per una raó o altra m'has tocat la fibra amb una punteria estranya i estranyament familiar. Avui hi he tornat a pensar i crec que em toca tant i hi penso tant perquè és el meu principal problema i mai he gosat parlar-ne. I, de tota manera, si mai ho hagués fet no ho hagués fet tan extraordinàriament.

Moltes gràcies.

Creative Commons License